ورق سازی

کارگاه کاغذ سازی

کارگاه کاغذ سازی

همانطور که می‌دانید قدمت کاغذ به سال 105 بعد از میلاد در چین برمیگردد. این ایده مردی به نام تسای لون بود که از پوست درخت توت، ضایعات کنف، پارچه‌های کهنه و تورهای ماهی استفاده کرده و کاغذ را اختراع کند. در گذشته فرآیند تولید کاغذ به این شکل بود که ورقه‌هایی از ساقه پاپیروس بریده شده، در آب نرم شده و در هم تنیده می‌شده‌اند. پس از بافته شدن، آن را میکوبیدن‌اند تا حد امکان صاف شود و در آفتاب می‌گذاشتند تا خشک شود که بتوان روی آن چیزی نوشت و کشید. حال در این مقاله قصد داریم به فرآیند تولید کاغذ با روش‌های پیشرفته در کارگاه کاغذ سازی مانند شرکت پارس کارتن روح‌نواز اشاره کنیم.

وزن کاغذ چگونه تعیین می‌شود؟

در کارگاه کاغذ سازی وزن یک کاغذ، تعیین کننده سنگینی یک ورق کاغذ است. تعیین وزن کاغذ به این شکل است که 500 برگ کاغذ روی هم چیده شده و سپس بر حسب پوند اندازه گیری می‌شوند. برای مثال 500 برگ کاغذ کپی حدود 20 پوند وزن دارند. بنابراین، کاغذ کپی استاندارد، دارای وزن 20 پوند می‌باشد. این سیستم اندازه گیری ایالات متحده است. در اروپا و سایر نقاط جهان توسط GSM اندازه گیری می‌شود.

کارگاه کاغذ سازی

از کدام وزن کاغذ استفاده کنم؟

وقتی برای پروژه‌ای به یک تکه کاغذ نیاز دارید باید کاربرد و اندازه آن را در نظر بگیرید.

10-55 پوند: کاغذ سبک وزن

55-85 پوند: کاغذ با وزن متوسط

85-120 پوند: کاغذ سنگین

120 پوند به بالا: کاغذ بسیار سنگین

کاربرد وزن‌های مختلف کاغذ

در کارگاه کاغذ سازی ، کاغذ با وزن و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شود. کاربرد این کاغذها به شرح زیر است:

20 پوند: برای یادداشت کردن یادداشت‌های روزانه، جزوه و یا کپی کردن از این اندازه استفاده می‌شود.

35 پوند: اگر شما به کاغذی نیاز دارید تا آن را به صورت دو طرفه چاپ کرده بدون اینکه روی طرف دیگر ظاهر شود، می‌توانید از این کاغذ استفاده نمائید.

60 تا 65 پوند: اگر شما کاغذی می‌خواهید که سنگین‌تر از کاغذ کپی باشد، اما تزئینات یا چسب‌های مایع زیادی نداشته باشد، از این کاغذ استفاده می‌شود. مانند کاغذ طراحی.

80 پوند: از کاغذهایی که با این اندازه در کارگاه کاغذ سازی تولید می‌شوند برای ایجاد کارت ویزیت استفاده می‌شود. به این کاغذها می‌توان چسب‌های مایع، تزئینات و برخی عناصر ترکیبی را اضافه کرد.

90-110 پوند: برای ایجاد دعوت نامه‌ها یا اطلاعیه‌ها از این کاغذ استفاده می‌شود. زیرا برای تزئینات سنگین، رنگ، خمیر، جوهر، مواد مخلوط و موارد دیگر مناسب است. کاغذ 110 پوندی که در کارخانه‌های ورق سازی تولید می‌شود، یک استاندارد عالی برای کارت سازانی است که می خواهند تزئینات زیادی اضافه کنند.

140 پوند: اگر قصد دارید از مقدار زیادی آب روی کاغذ خود (مثلاً آبرنگ) یا جوهرهای ترکیبی و سایر موارد استفاده کنید، این کاغذ برای شما مناسب است. چرا که ضخیم و سنگین است دارای کمانش، تاب برداشتن و/یا تزئینات سنگین می‌باشد.

کارگاه کاغذ سازی

کاغذ پرس سرد چیست؟

در کارگاه کاغذ سازی و کارخانه‌های کارتن سازی، زمانی که خمیر کاغذ تولید شده فشرده شود، پرس سرد وارد عمل می‌شود. کاغذ پرس سرد کاغذی است که بدون افزودن حرارت فشرده شده است. به دلیل کمبود گرما، نتایج نهایی کاغذ دارای ویژگی‌های خاصی است که تنها از طریق پرس‌سرد به دست می‌آید. ویژگی‌های منحصر به فرد کاغذهای پرس سرد شامل موارد زیر است:

  • دندانه(دست انداز) بر روی بافت این نوع کاغذ زیاد است.
  • آب را خیلی خوب جذب می‌کند

چه زمانی از کاغذ پرس سرد استفاده کنیم؟

  • زمانی که می‌خواهید از مقادیر زیادی آب، جوهر یا رنگ استفاده کنید. زیرا دندانه بودن بافت این کاغذ به جذب آب کمک می‌کند.
  • زمانی که نمی‌خواهید روی خطوط ریز یا جزئیات متمرکز شوید. زیرا بافت کاغذ پرس سرد به شکلی است که ایجاد خطوط تمیز و صاف دشوار می‌باشد.
  • زمانی که بخواهید از رنگ‌هایی استفاده کنید که زیاد اشباع نباشند. زیرا بافت این نوع کاغذ مقداری از رنگ شما را جذب می‌کند.

کاغذ پرس داغ چیست؟

فرآیند تولید کاغذ پرس داغ در کارگاه کاغذ سازی ، دقیقا برعکس پرس سرد است. یعنی خمیر کاغذ تولید شده، با استفاده از پرس داغ فشرده می‌شود. این کار برای به دست آوردن ویژگی‌های خاص و ایجاد یک کاغذ مناسب برای کارهای خاص انجام می‌شود. ویژگی‌های کاغذ پرس داغ شامل موارد زیر می‌باشد:

  • صاف و دندان کمتر (گرمای پرس باعث می‌شود سطح صافی بر روی بافت کاغذ ایجاد شود.
  • آب را جذب نمی‌کند.

کارگاه کاغذ سازی

چه زمانی باید از کاغذ پرس داغ استفاده کنیم؟

  • کاغذهای پرس گرم رایج‌تر از پرس سرد هستند. زیرا اغلب کاغذهای صاف‌تر، مطلوب‌تر و برای نوشتن روی آن و چاپ آسان‌تر می‌باشند.
  • زمانی که از مقدار زیادی آب یا مواد ترکیبی استفاده نمی‌کنید. زیرا کاغذی که سطح صافی دارد، نمی‌تواند مایع زیادی را جذب کند، به این معنی که مایع روی سطح می‌نشیند و کاغذ بیشتر طول می‌کشد تا خشک شود.
  • زمانی که می‌خواهید خطوط ظریف، تمیز و جزئیات ریزی را ایجاد کنید.
  • زمانی که میخواهید از رنگ‌های بسیار روشن و پر جنب و جوش استفاده کنید.

لیگنین در کاغذ چیست؟

لیگنین، یک پلیمر طبیعی است (مانند نشاسته، لاستیک و پنبه) که در چوب یافت می‌شود. از آنجایی که کاغذ معمولاً از چوب ساخته می‌شود، لیگنین نیز در کاغذ وجود دارد. لیگنن ماهیتی اسیدی دارد که معمولاً در کارگاه کاغذ سازی در طی فرآیند ساخت برای خنثی کردن آن، یک ماده شیمیایی پایه به خمیر افزوده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *