کاغذ سازی

کاغذسازی در کرج

کاغذسازی در کرج

شهر کرج در طول چندین سال اخیر رشد بسیار شگفت انگیز و چشم گیری در انواع شاخه‌های صنعتی موجود در کشور در جهت افزایش بهره از تولیدات داخلی بویژه کاغذسازی کرده است.

کاغذسازی در کرج یک صنعت بسیار جذاب و پیشرفته می‌باشد. در ادامه درباره‌ کاغذسازی در کشورمان و پیشرفت‌های حاصل در آن بحث خواهیم کرد.

برخی نوآوری‌ها در کاغذسازی

تعدادی از نوآوری‌های ایرانیان در صنعت کاغذسازی عبارتند از:

آهار زدن به کاغذ

ایرانیان با تلاش‌های زیاد در تولید کاغذ پوستی، توانستند تجربه‌های خوبی را بدست بیاورند. آنها از این تجربه‌ها به قصد تولید کاغذ جدید استفاده کردند. از این رو، با اضافه کردن نشاسته گندم به کاغذ سطح آن را برای نوشتن بوسیله‌ی جوهر مناسب‌تر می‌کرد.

ارتقای کاغذ و بازیافت آن

اضافه کردن موادی مانند بزرک(کتان)، پنبه و کهنه پاره‌های کتان به ترکیب کاغذ و همچنین استفاده از خرده‌پاره‌های کاغذ و پارچه‌های کهنه که در ارتقای کاغذ پرسود و روشی از بازیافت نیز بود.

کاغذ رنگی

نحوه‌ و دستورالعمل رنگی کردن کاغذ، در بعضی دست نوشته‌های اسلامی آمده است که می‌توان با بکار بردن آنها کاغذهایی به رنگ‌های قرمز، آبی و زرد را بدست آورد. در آن نوشته‌ها حتی روش کهنه و قدیمی به نظر رسیدن کاغذها هم ذکر شده است که می‌تواند در نوع خود بسیار جالب و قابل توجه باشد.

کاغذسازی در کرج

شرح خلاصه‌ای ازمراحل کاغذسازی در کرج

فرآیند کاغذسازی شامل چندین مرحله می‌باشد که در ادامه‌ی متن به آن‌ها پرداخته می‌شود:

آماده‌سازی و جابجایی مواد خام، تولید خمیر(پالپ)، شستشو و غربال‌گری خمیر کاغذ، بازیابی شیمیایی، سفید کردن، آماده‌سازی انبار وشروع عملیات کاغذسازی.

تولید کاغذ اساساً یک فرآیند دو مرحله‌ای است. اینگونه که در آن یک ماده خام از جنس فیبر ابتدا به خمیر تبدیل می‌شود و سپس خمیر آن به کاغذ تبدیل می‌شود. چوب قطع شده ابتدا پردازش می‌شود تا لیگنین که بخش غیرقابل استفاده چوب می‌باشد از الیاف آن جدا شود.

خمیرسازی می‌تواند به صورت مکانیکی(ماشینی) یا شیمیایی صورت گیرد. سپس خمیر کاغذ سفید شده، با توجه به نوع و درجه کاغذی که قرار است تولید شود، پردازش می‌شود. در کارخانه کاغذسازی، خمیر کاغذ را خشک کرده و برای تولید ورق کاغذ تحت فشار قرار می‌دهند. پس از استفاده، بخش قابل توجه‎ای از کاغذ و محصولات کاغذی بازیافت می‌شود. کاغذ‌هایی هم که امکان بازیافت شدن را ندارند، دفن و یا سوزانده خواهند شد.

البته این را هم در نظر داشته باشید که روند کاغذسازی در کرج به همین مراحل و اعمال خلاصه نمی‌شود بلکه ممکن است در بعضی سطح‌های کار مشکلات و شرایطی بوجود بیاید که باعث شود برخی مراحل و دستور‌ها بشکل محسوس و یا نامحسوس تغییر کنند‌.

کاغذسازی در کرج

درباره‌ی کاغذسازی در کرج و ایران

در سال 1328، اولین کارخانه کاغذسازی در ایران ایجاد شد.
این در صورتی بود که کاغذ‌های تولیدی در این کارخانه از کیفیت بالایی برخورددار نبوده‌اند. اما اولین کارخانه در این صنعت بود که در آن از کاغذ های باطله برای تولید کاغذ و مقوا سازی استفاده میشد.
بنابراین به همین ترتیب کارخانه‌های دیگری نیز در دیگر نقاط ایران تاسیس و  کاغذ به مرحله تولید رسید.

شهر کرج همواره در توسعه انواع صنایع موجود در کشور پیش قدم بوده و از این رو نزد صاحبان صنایع مختلف نامی نیک و سودمند را به خود اختصاص داده است.کاغذسازی در کرج هم یکی از آن صنعت‌هایی می‌باشد که توسط بسیاری از طرفداران این بخش در کرج و همینطور کارخانه داران سراسر کشور جذاب و مورد پسند واقع شده است.

یکی از آن شرکت‌های فعال کاغذسازی در کرج، مجموعه کارخانجات روحنواز می‌باشد که در ابتدا درسال ۱۳۷۹ با عنوان شرکت ورق کارتن کرج با مدیریت جناب آقای حاج شهروز روحنواز در شهرستان کرج تاسیس و راه اندازی گردید و این شرکت جزو نخستین شرکت‍‌‌‌های تولید کننده ورق و کارتن در کشور بود.

کلام آخر

امروزه تقاضای مردم برای دریافت و استفاده از کاغذ در کشور بطور روز افزون در حال افزایش است و در این شرایط شرکت‌های زیادی در کشور اقدام به فعالیت در این صنعت کرده‌اند. شهر‌های زیادی از کشور در حال کار و پیش بردن این صنعت در سطوح داخلی و بین‌المللی هستند که این اتفاق کمک شایانی به چرخه‌ی تولیدات ملی می‌باشد اما کاغذسازی در کرج یکی از برجسته ترین نمونه‌های آن می‌باشد.

1 دیدگاه در “کاغذسازی در کرج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *